Hódmezővásárhelyi HírekKarácsony Gergely, a buborék vezére

pestisracok.hu :: Jól gondoskodott saját magáról a balliberális oldal a közelmúltban lebonyolított előválasztással, hiszen láthatóan ez jelenti most számukra a mindent. Ez az új Hódmezővásárhely, amely reményt ad, biztos pontot a bizonytalanság tengerén, a támogatásra érdemes vezető illúzióját, és persze leginkább témát, amelyről beszélni lehet, hosszasan tologatva egymás elé a babakék és a rózsaszín felhőket a panelbeszélgetések [...]

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Érdemben nem segítettek, csak küldözgették egyik helyről a másikra: kutyák garázdálkodtak Csúcs István kiskertjében

delmagyar.hu :: Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Csúcs István kiskertjében a közelmúltban többször garázdálkodtak kóbor vagy kicsapott kutyák, és több mindenben kárt tettek. De inkább az bosszantotta: egyik hivatalos helyről a másikra küldték, úgy érezte, lerázzák, ,,labdáznak" vele.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Elfogadták Hódmezővásárhely költségvetését

profitline.hu :: Elfogadta, 18,926 milliárd forintos főösszeggel a hódmezővásárhelyi önkormányzat költségvetését kedden a város közgyűlése.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Még hetekig zárva a keleti elkerülő

delmagyar.hu :: Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi keleti elkerülő hetek óta kész, de még mindig nem lehet használni. Benkő Zsolt képviselő szerint ha a polgármester nem a politikai karrierjét építené, akkor lett volna ideje azon dolgozni, hogy minél hamarabb megindulhasson a forgalom a 3,2 kilométeres útszakaszon.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Márki-Zay: "Legalább van büdzsé" - harmadik nekifutásra fogadták el Hódmezővásárhely költségvetését

szeretlekmagyarorszag.hu :: Bár ezt Márki-Zay Péter nem javasolta, mivel szerinte ez állami feladat, egy-egy milliárd forintot adnak a kórház felújítására.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 
Nincs veszély: a gyenge immunrendszer vezetett a hattyúpusztuláshoz

delmagyar.hu :: Hódmezővásárhely - Lapunk január 25-én tett bejelentése alapján vizsgálták, mi miatt pusztulhatott el öt hattyú Hódmezővásárhelyen. Kiderült, az elhullást nem fertőzés okozta, és nem is olyan kórokozók, amelyek veszélyt jelentenének a gazdasági haszonállatokra.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Már helyi adókat is be lehet fizetni a Díjnet szolgáltatásával

profitline.hu :: A közművek, telekommunikációs cégek, biztosítók és egyéb szolgáltatók számlái mellett márciustól immár helyi adók is befizethetők a Díjnet iCsekk mobilfizetési szolgáltatásán keresztül. Az országban elsőként Kiskunhalas és Hódmezővásárhely polgárai, illetve a települések helyi vállalkozásai élhetnek összesen 11 féle adónem adók, pótlékok, illetékek egyszerű, elektronikus kiegyenlítésének lehetőségével. A Díjnet szolgáltatásához már csatlakozott két önkormányzatot a közeljövőben tucatnyi további helyhatóság követheti.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Komoly változás történt Hódmezővásárhelyen

napi.hu :: A közművek, telekommunikációs cégek, biztosítók és egyéb szolgáltatók számlái mellett márciustól immár helyi adók is befizethetők a Díjnet iCsekk mobilfizetési szolgáltatásán keresztül - adta hírül a cég.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


3 éves lett a vásárhelyi az Ezt válaszd! - Háromféle mozgással és tortával ünnepelték a szülinapot

delmagyar.hu :: Három éves az Ezt válaszd! program. Hódmezővásárhelyen ugyanennyi mozgásformával és két hatalmas tortával ünnepelték az ingyenes szabadidős sportot.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Kondipark, napozóágyak és büfé is lesz Hódmezővásárhelyen: hamarosan pihenhetünk az új szabadidőparkban

delmagyar.hu :: Az új vásárhelyi szabadidőparkban nemsokára pihenhetnek a helyiek. Február 21-éig tart a műszaki átadás-átvétel, és azt hamarosan követheti az ünnepélyes avató.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Pocsolyából ivott, szilvát evett: 4 nap után került elő az eltévedt vásárhelyi férfi - Rossz felé fordult, itt hibázott

delmagyar.hu :: Hódmezővásárhely - Eltévedt és négy napra eltűnt a vásárhelyi Domján Lajos. A mártélyi horgászásból hazatérve a város határában rossz irányba fordult, és négy napig kóborolt a közelben. Nem evett, a keréknyomban lévő vízből ivott, ,,csillagos szobában" aludt, a rendőrség is kereste, végül a gátőrháziak találták meg. Most elmesélte lapunknak az elmúlt év nyarán, 73 évesen átélt kalandjait.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Bessenyei 100 - Így emlékeztek meg a nemzet színészéről a pályatársak és a rajongók - galéria

borsonline.hu :: A Nemzeti Színházban, gálaesttel tisztelegtek Bessenyei Ferenc kétszeres Kossuth-díjas, a Nemzet Színésze címmel is kitüntetett magyar színművész emléke előtt. A péntek esti rendezvényen először a teátrum parkjában, majd a nagyszínpadon, a Bessenyei 100 Én úgy szeretek élni! című műsor keretein belül emlékeztek meg a pályatársak és a rajongók is. A magyar színjátszás kiemelkedő alakja 1919. február 10-én, Hódmezővásárhelyen született.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Fekete: Saját karrierjét építette a polgármester

delmagyar.hu :: Hódmezővásárhelyen, a meglehetősen rossz állapotú, kátyús Rárósi út mellett tartott sajtótájékoztatót Fekete Ferenc önkormányzati képviselő pénteken.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


˝Összetartó család vagyunk˝ - Manapság is naponta 4-5 kilométert sétál a 90 éves Máté József

delmagyar.hu :: Hódmezővásárhely - A napokban ünnepelte születésnapját a 90 éves, vásárhelyi Máté József, aki nagyon büszke fiaira, unokáira és dédunokáira. Fontosnak tartja, hogy mindig is összetartó família voltak.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Mától megtekinthető: az egész Kárpát-medence képviselteti magát a kiállításon

hellovidek.hu :: A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak munkáiból nyílik kiállítás pénteken a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Hónapok óta várnak arra, hogy tévét nézhessenek - Még nem kapták meg az ingyenes HD-s beltéri egységet a Digitől

delmagyar.hu :: Hódmezővásárhely-Kútvölgy, Székkutas - Egy székkutasi és egy kútvölgyi olvasónk is jelezte: több hónapja nem kapják meg a Digitől az ingyenes HD-s beltéri egységet, amely szükséges lenne, hogy új televíziójukon nézni tudják az adást. A szolgáltatónak írásban, e-mailben küldtük el kérdésünket, nem reagált.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Faház lángolt Hódmezővásárhelyen

delmagyar.hu :: Lakhatatlanná vált az épület.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Második alkalommal sem tárgyalták a hódmezővásárhelyi önkormányzat költségvetését

ma.hu :: A költségvetés első változatát a közgyűlés pénteki ülésére terjesztette be a polgármester, de a javaslatot akkor nem vették napirendre.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Színészházaspár kapta idén a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat

librarius.hu :: A Huszti Péter-Piros Ildikó színészházaspár és a Bessenyei Színkör kapta idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat. Az elismerést B. Élthes Eszter, Bessenyei Ferenc özvegye és Márki-Zay Péter független polgármester adta át a száz éve Hódmezővásárhelyen született kétszeres Kossuth-díjas színművész nevét viselő művelődési központban rendezett gálaműsoron vasárnap. A gálát megelőzően Bessenyei Ferenc születésének századik évfordulója alkalmából  emléktáblát avattak a művész szülőházán. A [...] Bővebben...  Librarius

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Nem csak az árak miatt szeretik az emberek - népszerűek a turkálók Vásárhelyen is

delmagyar.hu :: Hódmezővásárhely - Akárcsak az ország minden településén, Vásárhelyen is népszerűek a használtruha-üzletek, a bálás boltok, vagy legismertebb nevükön a turkálók, turik. A város központjában kerestünk fel több üzletet, a vásárlók elmondták: olykor egyedi, különleges darabokat is találnak a ládákban.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Több az IQ-ja mint 60, mégis fogyatékosnak minősítették - Folytatódott a vásárhelyi elmeorvosnő pere

delmagyar.hu :: Szeged, Hódmezővásárhely - A felvett pénz felét kell kifizetnie annak a férfinek, akinek egy hódmezővásárhelyi ideg- és elmeorvos állított ki hamis igazolást, ami alapján fogyatékosnak minősítették. A férfit társtettesként elkövetett csalás miatt ítélte el a Szegedi Járásbíróság hétfőn.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Pusztulnak a hattyúk Vásárhelyen, de nem tudják miért

propeller.hu :: Rejtélyes madárhalálozás Csongrádban. Gyanús kukoricát találtak a helyszínen. Újabb elpusztult hattyúkat találtak a hódmezővásárhelyi téglagyári tanösvénynél, írja a Vásárhely24. Fotó: Anett Katona / Facebook A lap szerint február elején több bejelentést is kapott elhullott madarakról a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A madártetemeket szintén a tanösvény mentén találták meg. A vadászati és az állategészségügyi hatóság akkor azt mondta, hogy boncolást végeznek, és amennyiben indokolt, laboratóriumi vizsgálatokat is végeznek. A helyszíni szemlén a madarak etetésére elszórt kukoricadarát találtak, amit szintén bevizsgáltatnak. Ezek eredményéről egyelőre nincsenek hírek. A szakemberek azonban felhívták a figyelmet, hogy a pusztulás oka lehet az is, hogy hosszan tartó tél van, ami...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ismeretlen okból pusztulnak a hattyúk Hódmezővásárhelyen

index.hu :: A kormányhivatal már vizsgálja az okát.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 
Orbán veje által telepített lámpákat kell cserélni Hódmezővásárhelyen is

propeller.hu :: Túl sötétek a tram trainhez a lámpák a városban, ezért cserélni kell. Uniós pénzből, Tiborcz István cége telepítette még őket. Nem megfelelő a közvilágítás a fényerősség és az egyenletesség szempontjából, ezért új lámpákat kell felszerelni a tram-train útvonalán - erről tájékoztatták múlt csütörtökön Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely polgármesterét, amikor a Városfejlesztési Iroda munkatársával a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. képviselőjével tárgyaltak a Modern Városok program és a tram-train beruházásairól. A polgármester ezt Facebook-oldalán közölte, és azt is hozzátette, már fontolgatják, hogy a forgalmasabb városi csomópontokon a beékező lakossági jelzések miatt szintén kicserélik majd a lámpatesteket, a város költségére. Hódmezővásárhely volt az első város, ahol a...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kis Miklós: 20 pályázati felhívás jelenleg is nyitva áll a gazdák számára

agrarszektor.hu :: A Vidékfejlesztési Program minden forrásának a gazdatársadalom és a vidék valós fejlesztési elképzeléseit kell szolgálnia - hangsúlyozta Kis Miklós, vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Hódmezővásárhelyen megrendezett Gazdanapi Fórumon.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Több városban is lecserélik Tiborczék lámpáit

szeretlekmagyarorszag.hu :: Már Vácon és Szombathelyen is újakat vesznek az Elios által felszerelt lámpatestek helyett. Hódmezővásárhelyen sem megfelelő a közvilágítás a fényerősség és az egyenletesség szempontjából.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Hódmezővásárhelyen is cserélni kell az Elios-lámpákat

index.hu :: A korábban Tiborcz István érdekeltségébe tartozó cégek lámpái nem világítanak eléggé.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Hódmezővásárhelyen is cserélik az Elios-lámpákat

magyarnarancs.hu :: Nem elég erős a fényük a tram-train-hez.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook A tram-train miatt cserélik Tiborczék lámpáit Hódmezővásárhelyen

24.hu :: Az ok egyszerű: sötét van.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Zárul a mezőgazdasági üzemek energiahatékonyság javítására kiírt felhívás

magyarmezogazdasag.hu :: A Vidékfejlesztési Program minden forrásának a gazdatársadalom és a vidék valós fejlesztési elképzeléseit kell szolgálnia hangsúlyozta Kis Miklós, vidékfejlesztésért felelős államtitkár szombaton, a Hódmezővásárhelyen megrendezett Gazdanapi Fórumon.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Huszti Péter-Piros Ildikó színészházaspár és a Bessenyei Színkör kapta az idei Bessenyei-díjat

magyarhirlap.hu :: A Huszti Péter-Piros Ildikó színészházaspár és a Bessenyei Színkör kapta idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook