Makói HírekEljött megnézni, hol lőtték le a bátyját - A magyarkanizsai Kriska Ferenc testvére Makón esett el

delmagyar.hu :: Makó, Magyarkanizsa - Megidéztük a háborús múltat a 88 esztendős magyarkanizsai Kriska Ferenc jóvoltából, akinek a bátyja Makón halt hősi halált. Összehoztuk azzal, aki a honvédsírokat önkéntesként gondozza, és elvittük arra a helyre is, ahol testvére a végzetes lövést kapta. Egy vágya azért még maradt: szeretne hírt kapni arról az apátfalvi katonáról, akit a szülei bújtattak.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Makón sem lesz könnyű dolga az Újvárosnak

duol.hu ::

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


150 millióba került - Csanád vármegye iratait is őrizni fogja, átadták az új levéltárat Makón

delmagyar.hu :: Tegnap délelőtt hivatalosan is felavatták a makói levéltár új épületét, amelyet a Petőfi parkban, egy korábban óvodaként szolgált, eredetileg polgármesteri villának épült épületben alakítottak ki.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Szabó Bálint és a vásárhelyi polgármester csörtéje a makói bíróságon - Rágalmazott vagy csak véleményt mondott Márki-Zay

delmagyar.hu :: Szabó Bálint jogász büntetőfeljelentést tett Márki-Zay Péter ellen, mert a hódmezővásárhelyi polgármester többszörösen elítélt bűnözőnek nevezte őt - a vád: nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás. Az ügyben tegnap hallgatta meg előzetesen a feleket a Makói Járásbíróság.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Autókat fúrnak meg benzintolvajok Makón

index.hu :: Eddig legalább féltucat ilyen eset történt.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Eljárás indult a makói verekedő biciklis ellen

delmagyar.hu :: A Makói Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát egy helybeli férfival szemben, aki egy közlekedési helyzetet követően megütötte vitapartnerét.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Kresz értelmezésével kezdődött, nagy verés lett a vége a körforgalomban

propeller.hu :: A Makói Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát egy helybeli férfival szemben, aki egy közlekedési helyzetet követően megütötte vitapartnerét. A biciklis 2018. augusztus 6-án 16 óra 30 perc körül ért a Szegedi utca és a Szent János tér kereszteződésében található körforgalomhoz. Itt úgy gondolta, elsőbbsége van, melyet egy épp odaérkező autós azonban nem adott meg számára. Ezt sérelmezve odament a járműhöz, kinyitotta annak ajtaját, és a vezetőt szidalmazni kezdte, melyet ő is viszonzott. A két férfi közt dulakodás alakult ki. Ennek során a gyanúsított ököllel többször megütötte az autóst, illetve több alkalommal megrúgta és ráütött a járműre. A 24 éves férfi ellen garázdaság és könnyű testi sértés vétségének, valamint rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kaári Sándor visszatért a Palócföldre, hogy átvegye a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet

nool.hu :: Tanári életpályája elismeréseként Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott a ma már Makón élő Kaári Sándor.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Sikert aratott a Csokonai- komédia a makói Hagymaházban

delmagyar.hu :: Nagy sikerrel, szép számú közönség előtt mutatta be új évadának első színdarabját péntek este a Makói Teátrum társulata a Hagymaházban.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Szeviép-mese: Három történet

pestisracok.hu :: November 20-án hirdet ítéletet a Szegedi Járásbíróság a Szeviép-perben. Az útépítéssel, vízépítési létesítmények kivitelezésével és magasépítéssel foglalkozó Zrt. három vezetőjét a hitelezők kielégítésének meghiúsításával elkövetett, különösen jelentős mértékű tényleges vagyoncsökkenést eredményező csődbűntettel vádolják. A M3-as autópálya Szeged-Makó közötti szakasza, valamint a szegedi villamosfelújítási projekt kivitelezését végző konzorcium vezetőjeként több száz alvállalkozójukat csapták be és károsították meg. [...] A Szeviép-mese: Három történet bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Az Iritz-házban is hasonló otthonokat alakítana ki a makói önkormányzat - Kiosztották a fecskelakások kulcsait

delmagyar.hu :: Négy fecskelakás talált tegnap gazdára Makón - a kulcsokat 5 évre fiatalok kapták meg, a város ezzel is igyekszik segíteni helyben maradásukat, boldogulásukat.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Tökfej a slamasztikában - fotó

delmagyar.hu :: Makó - Ugyan mindenszentek ünnepén és halottak napján túl már a boltok polcain is egyre kevesebb ,,faragott" műtököt látni, mégsem maradunk az amerikai hagyományokra emlékeztető gyöngyszemek nélkül.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook