Makói HírekFelújítják a különleges makói Vörös keresztet - A bő másfél százados műemlék egy pestisjárvány emlékét őrzi Makónál

delmagyar.hu :: A makói múzeum szakemberei nemrég lebontottak egy út menti kőkeresztet a város szélén, az Ószegedi út mentén, hogy felújítsák. A várostörténeti és szakrális értékkel is bíró műemléket szeptemberben avatják újra.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A makói önkormányzat a rendvédelmi szervezeteket és az egyházakat is segíti - Idén több pénz jut a civilek támogatására

delmagyar.hu :: Makón összesen 32 millió forinttal segíti az önkormányzat a civil szervezeteket és a sportegyesületeket. A támogatási kérelmeket március 18-áig lehet benyújtani.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Levente Péter már régen nem Móka Miki - Feleségével, Döbrentey Ildikóval a jó házasság titkáról beszélt Makón

delmagyar.hu :: Makó - Valaha Móka Mikiként szórakoztatta a legkisebbeket, aztán az Égből pottyant mesék sztárja lett, most pedig a jó párkapcsolat titkáról mesél feleségével, Döbrentey Ildikóval együtt felnőtteknek Levente Péter. Valamit tudhatnak a témáról, mert 51 éve házasok.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Beintett a bíróság a Csongrád megyei közgyűlésnek a mandátumától megfosztott jobbikos ügyében

propeller.hu :: Jogerős végzésével hatályon kívül helyezte a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a Csongrád megyei közgyűlés Kiss Attila (Jobbik) képviselőt mandátumától megfosztó döntését tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-t. Juhászné Prágai Erika emlékeztetett: a közgyűlés zárt ülésen a jobbikos képviselő esetében összeférhetetlenséget állapított meg. A közgyűlés álláspontja szerint az összeférhetetlenség azért állt fenn, mert a politikus által vezetett Sándor Móricz Egyesület a működtetője a Makói csípős című hírportálnak, amely felelős kiadója a civil szervezet elnöke. Az önkormányzati törvény szerint pedig az önkormányzati képviselő nem lehet médiatartalom-szolgáltató természetes személy, jogi személy, gazdasági társaság legfőbb szervének, ügyvezetésének tagja,...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Mégsem fosztja meg mandátumától a bíróság a jobbikost, amiért van egy hírportálja

hvg.hu :: Összeférhetetlenséget láttak abban, hogy a Makói csípős című hírportált működtető egyesület tulajdonosa is Kiss Attila jobbikos képviselő. De nem volt az összeférhetetlenség alátámasztható, ezért inkább hatályon kívül helyezte korábbi döntését a bíróság.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Domaszéken és Makón tesizik a Szedeák

delmagyar.hu :: A Délmagyarország és a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata közös akciót hirdetett. Két vidéki iskolában, Domaszéken és Makón a gyerekekkel együtt tesizik majd a szegedi csapat.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Szálloda nem lesz, de az 5 éve üres makói étterem újra megnyílhat - Élettel telik meg a Korona

delmagyar.hu :: Információink szerint vannak érdeklődők Makó legpatinásabb éttermére, amely a Korona földszintjén található - öt éve lényegében üresen áll. A bérbeadás feltételeiről tegnapi, rendkívüli ülésén döntött a város képviselő-testülete.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Jobb lesz az ivóvíz Makón

delmagyar.hu :: Hamarosan megkezdődnek azok a munkák, amelynek révén kiküszöbölik a makói kistérség új ivóvízellátó rendszerének problémáit.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Emlékéremmel is ünnepel Makó

delmagyar.hu :: Emlékérmet készíttet a város újjátelepülésének 320. évfordulójára a makói önkormányzat. A terveket tegnap mutatta be a sajtónak Farkas Éva Erzsébet polgármester.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Idén sem kell fizetni a talaj terheléséért Makón

delmagyar.hu :: Makó - Továbbra sem kell fizetni a talajterhelési díjat Makón azoknak, akik nem csatlakoztatták ingatlanukat a szennyvízcsatorna-hálózatra. A problémára a város szeretne valamilyen végleges megoldást találni.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Jöttek, láttak, győztek - egyelőre elűzték a telet - Busóölelést kaptak a lányok Mártélyon

delmagyar.hu :: Busók űzték el a telet szombaton Makón és Mártélyon. Utóbbi településen kiszebábot is égettek. Aki meg akart szabadulni a gondjaitól, papírra írta, és beledobta a tűzbe.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Aranysakál, már a Facebookon is: Évről évre többet lőnek - mégis egyre jobban szaporodik Makó környékén

delmagyar.hu :: Makó - Látni nagyon ritkán lehet őket, mert óvatosak, de hallani bárki hallhatja a Maros hullámterében élő aranysakálcsaládokat, ahogy üvöltenek. Egy helyi természetfotós éjjeli felvételt készített egy példányról, közzé is tette. Kár volt - akadt ilyen vélemény.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook